סאג'

סאג' ניתן לומר שכיום פופולארי בקרב הישראלים כמו פק"ל קפה. לא קיים טיול מחנאות מוצלח ללא סאג' איכותי לחוויה מגבשת וטעימה סביב מדורה בשטח.

מידע מקיף על המוצר מתחת למוצרים המוצגים מטה:

נעים להכיר صاج (התרגום לסאג' בערבית או באנגלית Tava)

אפיית לאפה או "פיתה גדולה במיוחד עם סאג' באמצעות אש של מדורה.
אפיית לאפה או "פיתה גדולה במיוחד עם סאג' באמצעות אש של מדורה.

למעשה הסאג' הוא משטח מתכת מעוגל אשר ניתן להניח על כל מקור חום המאפשר בישול, השימוש הנפוץ ביותר בסאג' נעשה על אש של מדורה, יחד עם זאת קיימים גם אנשים הבוחרים לעשות בו שימוש באמצעות להבת גז.

מה מכינים עם סאג'?

ניתן לבשל כמעט כל דבר אשר ידע להיתפס היטב על הסאג' מבלי להחליק ממנו בגלל צורת הסאג' המעוגלת, השימוש הנפוץ ביותר בסאג' בקרב הישראלים הוא: אפיית פיתות.

במידה ושתמרו על הסאג' שלכם נקיא תוכלו גם לעשות בו שימוש לבישולי תבשיל בצורה הפוכה כמו בתמונה:

סאג' הפוך לבישול תבשיל, יש להקפיד על ניקוי לאחר השימוש הנפוץ לאפיית פיתות על מנת לעשות שימוש בצד המאפשר בישול תבשיל.
סאג' הפוך לבישול תבשיל, יש להקפיד על ניקוי לאחר השימוש הנפוץ לאפיית פיתות על מנת לעשות שימוש בצד המאפשר בישול תבשיל.

מהיכן הגיע אלינו הסאג'?

מדובר כפי שנאמר קודם במקבלו של ערכת הקפה אשר הגיע למדינת ישראל לפני עשרות שנים דרך תנועות נוער כמו הצופים, המכבי הצעיר, עליית הנוער, החלוץ הצעיר, תנועת הנוער הדרוזי ועוד.

בשונה מפק"ל קפה, הסאג' לא חדר באותה פופולריות לתרמילאים של חיילי צה"ל בגלל גודלו ומשקלו, יחד עם זאת גם חיילים רוכשים אותו למחנאות פנאי כשהם באזרחות.

לא רק בישראל

ככלי עממי לאפיית פיתות תמצאו סאג'ים במדינות הבאות ככלי בישול בסיסית:

  • הודו
  • סרי לנקה
  • איראן
  • פקיסטן
  • ארצות ערב

סאג' יתרונות:

  1. פשוט לתפעול
  2. נייד
  3. עמיד
  4. מאפשר אפיית פיתה יותר טעימה מכל פיתה שתמצאו בסופר.

סאג' חסרונות:

  1. בישול המתאים לשטח פתוח: יוצר עשן.
  2. כבד, משקל: בין 4 ל 10 קילו.

הוראות תחזוקה:

בתחילת השימוש מומלץ לנקות את הסאג' וזאת על ידי:

1. להדליק את מקור האש (גחלים\מדורה\גז) ולהניח את הסאג' למשך 2-3 דקות מעל מקור האש וזאת לצורך חימום ודילול שכבת השמן.
2. להוריד מן האש ולנקות את החלק הקמור בסמרטוט רטובה או בברזלית וסבון ולשטוף אותו.
3. לאחר הניקוי והשטיפה חובה להניח על מדורה וזאת לצורך ייבוש.
4. הסאג' מוכן לתחילת אפייה.

בגמר השימוש:
א. לשטוף עם סבון וברזלית או לעצלנים שבינינו לנקות עם מטלית רטובה להסרת שאריות בצק.
ב. מניחים על מקור האש למשך מספר דקות לייבוש מלא ורק אז משמנים בשכבה דקה של שמן מאכל, השמן מונע מגע של חמצן עם הברזל למניעת החלדה ושמירה על הסאג' לעוד שימושים רבים.

#טיפ – מיד אחרי הורדת הפיתות יש לשפוך מעט מים, זה ישמור על המתכת נקייה.

#טיפ 2 – השחמה – אם תמרחו את השמן שהסאג' חם מאוד, תיווצר לכם שכבת הגנה טבעית על הסגסוגת.

#טיפ 3 – שכבת שמן עבה הופכת את הכלי דביק.


0
חזרה למעלה

חפשו ציוד טיולים, קמפינג ומחנאות

המוצר נוסף לעגלת הקניות
דילוג לתוכן